Κατασκευές από καπάκια

Οι μαθητές του σχολείου μας υπο την καθοδήγηση του δασκάλου των εικαστικών της σχολικής μας μονάδας δημιουργούν έργα από καπάκια......

 

Δημιουργίες από καπάκια by Slidely Slideshow

 Εκτύπωση  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Γράψτε σχόλιο (0 Σχόλια)

Το Αριστοφανικό Επιδαπέδιο Παιχνίδι μας

Στις αρχές του Νοέμβρη ήρθε στην τάξη μας ο κύριος Γιώργος. Ο κύριος Γιώργος έπαιξε μαζί μας ένα επιδαπέδιο παιχνίδι με τους Βάτραχους Αριστοφάνη. Ήταν ένας νέος τρόπος μάθησης που μας άρεσε πάρα πολύ! Έστρωσε το παιχνίδι στο πάτωμα και μας χώρισε σε δύο ομάδες. Οι παίκτες σηκωνόταν εναλλάξ και κουνούσαν τα πιόνια τους. Σε κάθε θέση του παιχνιδιού υπήρχε μία συμβουλή ή μία διαταγή και υπήρχε και η ανάλογη κάρτα. Υπήρχαν και νομίσματα, δραχμές και οβολούς!!! Με αυτά μπορούσαμε να βοηθήσουμε την άλλη ομάδα ή και να πληρώσουμε κάποια ποινή για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. 
Νομίζουμε ότι όλοι περάσαμε τέλεια!!!!
Ευχαριστούμε κύριε Γιώργο!!!!

 

 Εκτύπωση  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Γράψτε σχόλιο (0 Σχόλια)

Η εκδρομή μας στο Εργοστάσιο Σοκολάτας

Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου ζήσαμε μια γλυκιά εμπειρία. Πήγαμε κάπου μοναδικά που κάθε παιδί ονειρεύεται να πάει.... Στο ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!!!! Εκεί μας έδειξαν με ποιο τρόπο οι καρποί από το κακαόδεντρο μετατρέπονται στην γνωστή σε εμάς σοκολάτα και πως οι καρποί αρχικά έχουν τόσο πικρή γεύση που τα ζώα τρώνε μόνο το άσπρο περίβλημα των καρπών και αυτό που εμείς χρησιμοποιούμε για να κάνουμε την σοκολάτα, αυτά το φτύνουν!!!!! Μετά μας ξενάγησαν στους χώρους του εργοστασίου και είδαμε πως η σοκολάτα παίρνει την τελική της μορφή, πως γίνονται τα μπισκότα, το παγωτό αλλά και ένας "τρελός επιστήμονας" μας μίλησε για τον ποιοτικό έλεγχο της σοκολάτας αλλά και κάναμε και ένα πείραμα!!!! "Μην το δοκιμάσετε ποτέ στο σπίτι σας!!!!", μας είπε. Τέλος κάναμε ένα ταξίδι στο μέλλον και είδαμε έναν καταρράκτη από σοκολάτα και κάναμε μια ξενάγηση σε μία γκαλερί με έργα από σοκολάτα!!!!. Αυτή η ξενάγηση θα μας μείνει αξέχαστη, σαν μια "γλυκιά" ανάμνηση!!!! 

Εκδρομή στο εργοστάσιο Σοκολάτας by Slidely Photo Gallery

 Εκτύπωση  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Γράψτε σχόλιο (0 Σχόλια)

European School Radio

Την φετινή σχολική χρονιά η σχολική μας μονάδα συμμετέχει στο European School Radio. Το ESR είναι το πρώτο μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο.

Το διαδικτυακό ραδιόφωνο με την επωνυμία ?European School Radio?εντάσσεται σε μια ευρύτερη εκπαιδευτική φιλοσοφία η οποία θέλει το μαθητή να βλέπει το σχολείο ως χώρο δημιουργίας και έκφρασης. Το Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο έχει ώς σκοπό να προβάλλει τις ιδέες, τις δημιουργίες, τις ανησυχίες της μαθητικής κοινότητας και να τις επικοινωνεί με το σήμερα, δημιουργώντας ένα δίκτυο σχολείων και μαθητών/τριων οι οποίοι θα επιτελούν την λειτουργία του διαδικτυακού μαθητικού ραδιοφώνου.

Για να ακούσετε ζωντανά πατήστε στην εικόνα.

 Εκτύπωση  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Γράψτε σχόλιο (0 Σχόλια)

Βιολογικός Λαχανόκηπος

Την περσινή σχολική χρονιά ήρθαν στο σχολείο μας ειδικοί που μας έδειξαν πως να αποθηκεύουμε τον σπόρο από τα λαχανικά μας έτσι ώστε να μπορούμε να ξαναδημιουργήσουμε λαχανόκηπο και την επόμενη χρονιά.

Μας μοιρασαν φυτά και φέτος είμαστε έτοιμοι να ξαναδημιουργήσουμε τον λαχνόκηπό μας.

 Εκτύπωση  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Γράψτε σχόλιο (0 Σχόλια)